Η νέα επαναστατική
μέθοδος μείωσης
του τοπικού πάχους.

Τι είναι

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που εμφανίζουν το γνωστό σε μας «ανίκητο» λίπος. Πρόκειται για τοπική συσσώρευση λίπους που επιμένει παρόλη την γυμναστική και την σωστή διατροφή. Συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών.

Τελικά και αυτό το «ανίκητο» λίπος έχει το αδύναμο σημείο του: δεν αντέχει το υπερβολικό ψύχος. Ακριβώς εκεί βασίζεται η νέα μέθοδος λιπόλυσης, η κρυολιπόλυση.

Έχει διαπιστωθεί ότι τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα, κρυσταλλοποιούνται και πεθαίνουν στους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Αυτό δεν ισχύει για τους γύρω ιστούς  εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το δέρμα παγώνει και καταστρέφεται στους 0 βαθμούς. Κατά την διάρκεια της θεραπείας γίνεται ελεγχόμενη έκθεση της υπό θεραπεία περιοχής στους 3 βαθμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και την  απόπτωση τους, τον φυσικό θάνατο δηλαδή αυτών των κυττάρων χωρίς να βλάπτονται τα υπόλοιπα δερματικά κύτταρα.

Σε ποιους μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος και σε ποιές περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Οι πιο κατάλληλοι για την κρυολιπόλυση είναι άτομα σε καλή φυσική κατάσταση με συσσωρευμένο τοπικό λίπος σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, μέση, έσω μέρος γονάτων.

Αντένδειξη αποτελούν η κύηση, ο θηλασμός, η σοβαρή καρδιοπάθεια, ο σακχαρώδης διαβήτης με αγγειοπάθεια, και οι κρυοσφαιρινοπάθειες.

Ποια είναι η διαδικασία και πόσο διαρκεί;

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Μία ή δύο ανάλογα με την έκταση του προβλήματος χειρολαβές τοποθετούνται στην επίμαχη περιοχή και δημιουργείται υποπίεση η οποία έλκει το σημείο με το συσσωρευμένο λίπος εντός του κώδωνα και στην συνέχεια το εσωτερικό των κεφαλών ψύχεται.
Μια ελαφρά αίσθηση έλξης και πίεσης διαρκεί για 2-3 λεπτά τον υπόλοιπο χρόνο ο ασθενής δεν νιώθει ενόχληση καθώς το δέρμα μουδιάζει.
Ο συνολικός χρόνος της θεραπείας είναι 1/2 με 1 ώρα.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Συνήθως χρειάζονται 1-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-30 ημερών μεταξύ δύο συνεδριών.

Μεταξύ των συνεδριών γίνεται θεραπεία σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες.

Πότε γίνονται όρατα τα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά την τρίτη εβδομάδα, ενώ συνεχής βελτίωση γίνεται αντιληπτή μέχρι και τους 3 μήνες, καθώς τόσο χρειάζεται το σώμα για να αποβάλει τα λιποκύτταρα με φυσικό τρόπο. Σε όλο αυτό το διάστημα ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία ενόχληση.
Με μία συνεδρία χάνονται περίπου 20 % των λιποκυττάρων της υπό θεραπεία περιοχής, που στην περίπτωση της περιφέρειας αντιστοιχεί σε 2-2,5 πόντους.

Πως είναι η περιοχή μετά την θεραπεία;

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία το δέρμα είναι ήπια ερεθισμένο, μπορεί να εμφανιστεί οίδημα, αίσθημα τσιμπημάτων και μικροί μώλωπες σε λίγες περιπτώσεις. Όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υποχωρούν πλήρως σε 4-5 ημέρες.

Τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής μετά την θεραπεία;

Την ίδια ημέρα δεν πρέπει στην περιοχή να πέσει νερό, και για 4 ημέρες το νερό που θα χρησιμοποιείται στο ντους πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση ζεστό.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, φυσικά είναι σημαντική η ισορροπημένη διατροφή, η σωματική άσκηση και η κατανάλωση 2 λίτρων νερού την ημέρα για να εδραιωθούν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης.