Μία θεραπεία ανάπλασης
και λεύκανσης
που θα εντυπωσιάσει.

Τι είναι;

Η θεραπεία με fractional λέιζερ είναι μη επεμβατική θεραπεία. Το ειδικό μηχάνημα στέλνει την δέσμη του λέιζερ χωρισμένη σε εκατοντάδες μικροσκοπικές δέσμες που κατανέμονται ομοιόμορφα στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πολλαπλά pixel στην υπο θεραπεία περιοχή τα οποία ενδιάμεσα έχουν υγιές δέρμα από το οποίο γίνεται στην συνέχεια η ανάπλαση του δέρματος.

Ποιός είναι ο μηχανισμός δράσης;

Η δέσμη του λέιζερ κατανέμεται τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο χόριο, στην στιβάδα του δέρματος που είναι κάτω από την επίδερμίδα.

Στο χόριο βρίσκεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη τα οποία αποδομούνται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Στη επιδερμίδα το αποτέλεσμα είναι η αποδόμηση των μελανοκυττάρων που δημιουργούν τις δυσχρωμίες και τις πανάδες.

Στο χόριο λόγω της ήπιας και ελεγχόμενης βλάβης που δημιουργείται αρχίζει σταδιακά να γίνεται παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό έχει σαν συνέπεια αφενός την λεύκανση του δέρματος και αφετέρου την σύσφιξη και ανάπλαση.

Που αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το fractional;

Μπορούμε να επιλέξουμε τις ρυθμίσεις κάνοντας διάφορους συνδυασμούς τόσο στον αριθμό των pixel ανά περιοχή όσο και στο βάθος που θα φτάσουν στο δέρμα.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει επομένως και για την βελτίωση ραβδώσεων των ραγάδων δηλαδή που δημιουργούνται από αυξομοιώσεις του βάρους ή από απότομη αύξηση του ύψους.

Χρησιμοποιείται επίσης για την βελτίωση ουλών ακμής.

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα στην επιφάνεια του δέρματος φαίνονται τις πρώτες 5-6 ημέρες οπότε ολοκληρώνεται η απολέπιση που προκαλεί η θεραπεία.

Τα αποτελέσματα στην ανάπλαση και την σύσφιξη φαίνονται μετά από 1,5 – 2 μήνες γιατί τόσο χρειάζεται για να γίνει η παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Μπορώ να επιστρέψω από την πρώτη μέρα στις δραστηριότητες μου κανονικά;

Για 2-3 ημέρες υπάρχει ερυθρότητα στην υπό θεραπέια περιοχή που κυμαίνεται ανάλογα με το βάθος και την πυκνότητα των pixel.

Γενικά όμως εκτός από την προστασία από τον ήλιο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Καταλήγοντας το fractional laser είναι ένα φανταστικό εργαλείο στα χέρια έμπειρων γιατρών για την θεραπεία των δυσχρωμιών, των ουλών ακμής, των ραβδώσεων και φυσικά για την ανάπλαση του δέρματος και την δημιουργία πιο νεανικής επιδερμίδας.