Αποτρύχωση με laser-Απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυία για πάντα

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER;

Οι λόγοι είναι κυρίως αισθητικοί. Οδηγεί σε μόνιμη απώλεια της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, ενώ το δέρμα γίνεται λείο και απαλό. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι: πολλές φορές με την χρήση των ξυριστικών μηχανών ή κεριού δημιουργείται θυλακίτιδα, οι τρίχες γυρνούν μέσα στο δέρμα με αποτέλεσμα συνεχείς μολύνσεις και κοκκιώματα που δημιουργούν μόνιμο πρόβλημα.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ LASER;

Το laser εκπέμπει ένα μήκος κύματος ανάλογα με το είδος του, το οποίο απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας προκαλώντας της θερμική καταστροφή. Με αυτό τον τρόπο δεν επηρρεάζονται οι γύρω ιστοί καθιστώντας το απόλυτα ασφαλές αφού δεν φτάνει καθόλου στους λεμφαδένες ή τον μαζικό αδένα κάτι που προβληματίζει συχνά τους ενδιαφερόμενους.
Στην δερματολογία χρησιμοποιούνται 3 είδη laser αποτρίχωσης: το alexandrite (αλεξανδρίτης) που εκπέμπει στα 755nm, το διοδικό στα 805nm και το ND-YAG στα 1064. Το τελευταίο χρησιμοποιείται και για αγγειακές βλάβες.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Οι συνεδρίες γίνονται περίπου κάθε 2 μήνες, με εξαίρεση την περιοχή του προσώπου, που γίνονται λίγο νωρίτερα. Σταδιακά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις συνεδρίες αυξάνεται καθώς η τριχοφυία μειώνεται.
Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες στο σώμα και 8-10 στο πρόσωπο, παίζουν όμως σημαντικό ρόλο ιδιοσυστασιακές διαφορές όπως και τυχόν ορμονικές ανωμαλίες που μπορεί να επηρρεάσουν το αποτέλεσμα.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Κατά την διάρκεια της θεραπείας υπάρχει η αίσθηση ελαφρού καύσους, το οποίο όμως μειώνεται πάρα πολύ με τα νέα συστήματα ψύξης που έχουν ενσωματωμένα τα laser νέας γενιάς όπως και με τη χρήση αναισθητικής κρέμας πριν την εφαρμογή. Σταδιακά όπως η τρίχα αδυνατίζει το αίσθημα καύσους σχεδόν εξαφανίζεται.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER;

Το laser μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος εκτός από την περιοχή των ματιών.

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ LASER;

Οι θεραπείες μπορούν να ξεκινήσουν με ασφάλεια από την ηλικία των 12 ετών.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ;

Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για την εφαρμογή αποτρίχωσης κατά την διάρκεια της κύησης και του θηλασμού προσέχουμε όμως λίγο παραπάνω τις μέλλουσες μανούλες ώστε ο πόνος να μειώνεται στο ελάχιστο και να μην ταράζεται χωρίς λόγο το έμβρυο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ;

Όταν κάποιος κάνει αποτρίχωση με laser πρέπει να προσέχει την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και την χρήση solarium γιατί το υπερβολικό μαύρισμα πριν την εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στο δέρμα. Κατά τα άλλα μπορούμε μετά την εφαρμογή να κολυμπήσουμε στην θάλασσα κανονικά χρησιμοποιώντας αντιηλιακό με δείκτη προστασίας.

ΜΠΟΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ;

Αυτό που θα υπάρχει μετά την θεραπεία στην περιοχή είναι μια μικρή ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα σε 1 ώρα άρα μπορούμε να πάμε στην εργασία μας ή σε οποιδήποτε δραστηριότητα χωρίς κίνδυνο και χωρίς το παραμικρό σημάδι.